Tavsiyelerimiz

Marmaris’e geldiğinizde yapılacak ve gezilecek çok yer bulacaksınız.

 

Marmaris Kalesi
Yüksek bir tepe üzerinde bulunan kale, Osmanlı döneminde 1521’de Kanuni Sultan Süleyman tarafından Rodos seferi sırasında yapılmıştır. Kale 1980-1990 yılları arasında restore edilmiş ve 1991 yılında Marmaris Müzesi olarak ziyaretçilere açılmıştır

 

Marmaris Çarşısı
Marmaris merkezde modern alışveriş merkezleri yanısıra geleneksel alışveriş çarşısı ve bedesten çarşıdan alışveriş yapabilirsiniz. Buralarda kuyumcular, baharatçılar, halıcılar çeşitli restoranlar ve cafeler bulabilirsiniz.
Marmaris’te öne çıkan ürünler deri ürünleridir.Çeşitli deri mağazalarında zevkinize uygun farklı ürünler bulabilirsiniz.

 

Günübirlik Tekne Turları
Tekne gezintisine mutlaka çıkmalısınız gözlerinize inanamayacağınız koylar göreceksiniz. Merkez rıhtımından ve Uzunyalı’dan kalkan tur tekneleri , mevsimine göre ya plaj ya da çevredeki ada ve koyları gezdiriyor.

Sedir Adası; Bu Kleopatra adası diye bilinen bir yermiş bunun da bilgilerini ekleyelim özel kumu var adadan çıkarılması yasak.

Cennet Adası; İlçeden 30 dakikalık bir yolculukla Cennet Adasına ulaşabilirsiniz. Cennet Adası aslında yarımadadır ve ormanlarla kaplıdır. Ada üzerindeki az bilinen mağarayı görmek ve denize girmek için özel olarak gelmeniz tavsiye edilir.

Fosforlu Mağara;Turunç ve Kumlubük’e giden tur teknelerinin yüzme molası da verdiği bir durak. Sadece denizden ulaşılabilen doğal mağaranın akvaryumu andıran temiz yeşil ve turkuvaz renkli sularında yüzmek oldukça keyifli. Küçük tekneler mağaranın içine de girebiliyor.

Su Sporları
Marmaris'te kapının önünden denize girilebildiği gibi, Marmaris-İçmeler arasında bir çok noktada, su sporları yapılabilecek işletmeler de bulunmakta. Deniz bisikletinden kanoya, windsurf'ten su kayağına, bananadan paraşüte kadar her türlü su aktivitesi yapılabiliyor bu işletmelerde. Marmaris ve çevresinin olağanüstü güzelliği deniz seviyesinden 60- 70 metre yükseklikten izlenebiliyor. Su sporları işletmeleri, Marmaris dışındaki plajlarda da var. Turunç, Kumlubük, Çiftlik, Bozburun, Orhaniye, Hisarönü, Selimiye, Akyaka gibi.

Safari Turu
Bir gün jeep safari turuna katılabilirsiniz. Jeeplere doluşup, peşpeşe konvoy oluşturup toprak yollarda doğa-safari turu yapılıyor. Toza-tere bulanıp, ıssız koylarda, buz gibi kaynak sularında yüzmek, salaş kır lokantalarında sac kavurma, alabalık yiyip buz gibi bira içmek, jeep safari turlarının en güzel tarafı. Parkurların bir bölümü Bayır-Çiftlik-Orhaniye, bir kısmı Gökova kıyılarında.

Dünyaca ünlü dalış merkezi olan Marmaris, deniz altını keşfetmek için bulunmaz bir cennet.

Antik Kentler
Physkos; Çok önemli taşıyan bir liman kenti. Kalıntıları günümüzde bile mevcut.
Diğerleri; Loryma , Amos, Phykos, Cedrae , Hydas , Castabus , Saranda , Bybassios , Euthenna.

 

Plajlar

Cennet Adası , Fosforlu Mağara, İçmeler , Turunç , Kumlubük , Söğüt , Çiftlik Köyü , Turgut , Bayırköy , İnbükü , Yalancıboğaz …

 

Eğlence

 

Marina ile meydan arasındaki rıhtım çevresinde, eski çarşıda, barlar sokağında her zevke hitap eden bar ve gece kulüpleri var. Yat Limanı’ndan Barlar Sokağı’na doğru yöneldiğinizde, müziğin ritmine yakalanacak, belki de günün ilk ışıklarına kadar zamanın nasıl geçtiğini anlayamayacaksınız. İsterseniz kordondan akşam yemeği sonrası kalkan teknelerle mehtap turu yapabilir, doyasıya eğlenebilirsiniz. Marmaris halk plajından İçmeler yönüne doğru uzanan Uzunyalı sahili, oldukça işlek ve yaz geceleri yürüyüşü için eğlendirici bir mekandır. Sahil boyunca lokantalar, el sanatlarının sergilendiği küçük standlar diskolar, barlar dikkatinizi çekecektir. Doğal yapının korunmaya özen gösterildiği İçmeler’de, akşamları nezih ortamlarda dilediğiniz kadar eğlenebilirsiniz. İçmeler’in girişinde sol tarafta, şirin beldeye hakim olan çay bahçesinde mola vermenizi tavsiye ederiz.

 

Marmaris Yat Festivali

 

Uluslararası Marmaris Yat Festivali, her yıl Marmaris Yat Limanında Mayıs ayında düzenleniyor. Festival alanı, teknelerin rahatlıkla bağlanabildiği, Marmaris Belediye Marinada yer alan mendirek üzerinde kurulmakta.
Mayısta düzenlenen festival yatlar için sezonun açılışı anlamına gelir. Ziyaretçiler ve katılımcılar hafta boyunca düzenlenen aktivitelerle, hem dinlenip hem de eğlenirler. Festivalin sonunda yer alan tanıtım gezisi katılmak isteyen tüm acentalara açıktır.

 

Marmaris Yat Yarışları

Uluslararası Marmaris Yat Yarışları Haftası Marmaris Yat Limanında Kasım ayında yapılıyor.
Yat yarışlarında ise her akşam o günkü yarış sonuçları değerlendirilip ilan edilmekte ve ödül töreni düzenlenmektedir. Özenle hazırlanmış yemek, içki ve canlı müzik, bu geceleri unutulmaz kılarken, yarışlar, en iyilerin ödüllendirildiği kapanış gecesiyle son bulur.

 

Mavi Yolculuk

Marmaris’i cazip kılan en önemli öğelerin en başında yat turizmi gelir.Tüm su sporlarına imkan sağlayan Mavi Turu unutamayacağınız anılarla yaşayacağınız kıyı şeridi vardır Marmaris’in.
Marmaris çıkışlı mavi tur ve yat gezisi güzergahları:
Marmaris – Fethiye
Köyceğiz Limanı
Delikada
Marmaris-Bodrum

Çevre Gezileri

İçmeler
Marmaris'in siteler bölgesini geçtikten sonra Marmaris merkeze 8 km uzaklıkta yer almaktadır. Tertemiz denizi ve muhteşem güzellikteki koyu ile deniz sporları ile uğraşanların tercih yeridir.Turistik tesisleri, plajı ve eğlence yerleri ile sayılı turistik beldelerimizden biri olmasının yanında hazım sistemine iyi gelen içme suyu ile de dikkat çekmektedir.

Turunç-Kumlubük-Çiftlik
Tatil anlayışınız doğayı ve sessizliği birarada yaşamaksa tercihiniz bu 3 ilçeden birisi veya hepsi olabilir.Turunç, Marmaris'e 21 km. Kumblubük 27 km ve Çiftlik ise 30 km uzaklıktadır . Deniz ve kara ulaşımı sağlanmaktadır, Mamraris'ten her gün tekne turları düzenlenmektedir.Yeşil ile mavinin iç içe girdiği yöreler, temiz denizi ve harika kumu ile bölgenin en gözde yerleşim yerlerindendir.

Dalyan
Tarihin derin izlerini bulabileceğiniz kral mezarlıkları , ünlü çamur banyosu ve dünyaca ünlü Caretta Caretta kaplumbağaları ile tarih ve doğanın iç içe geçtiği bir antik kenttir. Hergün bölgeye tekne turları düzenlenmektedir.

Köyler

Çamlı Köyü: Kleopatra (Sedir)Adasının bulunduğu köydür,Marmaris'e 25 km uzaklıktadır. Kleopatra ve Mısır kralı Antonius'un bu adada büyük bir aşk yaşadığına inanılır.

Bozburun Köyü: Yat yapımı ve balıkçılıkla geçinen köy, daha çok sakin yaşamı tercih edenlerin uğrak yeridir. Köyde yalnızca 1 tane otel bulunmaktadır.Deniz ile iç içe bir tatil yapmak isteyenler için görülmesi gereken yerlerden birisidir.

Turgutlu Köyü: Şelalesi ile ünlenmiştir ve günlük olarak jip safari turları ile köye geziler düzenlenmektedir.

Orhaniye Köyü : Kız kumunun yer aldığı köydür düzenli turlar düzenlenmektedir.Hisarönü körfezinin en önemli turizm merkezidir , körfezden geçen yatlar için uğrak yeridir.

Selimiye Köyü : Marmaris'ten özellikle buraya sadece balık yemek isteyenler gelir.Halkın geçim kaynağı hayvancılık ve balıkçılıktır.

Hisarönü Köyü: Yat turları ile meşhur bir yerdir.Günlük tekne turları düzenlenmektedir.Sağlık tanrıçası Hemithia burada yaşamış ve hastalara şifa dağıtmıştır.

SARIANA TÜRBESİ
Marmaris'in kuzeydoğusunda yer alır. Sarıana Camii yanında bir türbedir. Rivayete göre, Kanuni Sultan Süleyman'ın Rodos seferi sırasında askerleri ineğinin sütüyle beslemiştir.

BOZUKKALE "LORYMA"

Bozburun Yarımadası'nın güney batısındakı Bozuk Koyu'nda bulunmaktadır. Surları etkileyicidir. Koy, Peloponnesos savaşları sırasında Atina donanması için üs olarak kullanılmıştır.